مکان های دیدنی اصفهان

ساخت وبلاگ

اصفهان شهریست که به واسطه ی تاریخ غنی خود شامل بناهای تاریخی و فرهنگی بسیاری است که بخش عمده آن در فهرست آثار ملی ایران قرار گرفته اند. اصفهان، ملقب به نصف جهان، در دوره های مختلف پایتخت ایران نیز بوده است و در زیر چند تا از مکان های پر بازدید اصفهان را به شما معرفی می کنیم.

میدان نقش جهان

از اصلی ترین جاهای دیدنی اصفهان، میدان نقش جهان است. این میدان با 507 متر طول و 158 متر عرض یکی از بزرگترین و زیبا ترین میدان های جهان است که دور تا دور آن 200 حجره ی دو طبقه وجود دارد. در زمان حکومت صفویان که اصفهان بعنوان پایتخت انتخاب شد، میدان نقش جهان احداث شده و در آن مسجد جامع عباسی، مسجد شیخ لطف الله و سر در بازار قیصریه ساخته شد و بعد ها کاخ عالی قاپو نیز به آن اضافه شد. در گذشته از این مکان برای چوگان، قاپوق اندازی، سان و رژه سربازان استفاده میشد

میدان-نقش-جهان

کاخ عالی قاپو

عالی قاپو به معنای سر در بلند یا درگاه بلند در میدان نقش جهان و رو به روی مسجد شیخ لطف الله قرار دارد. این کاخ عالی قاپو که از شاهکار های دوران صفویه است، تعداد طبقاتش از هر طرف که نگاه کنیم با هم فرق میکند که در اصل 6 طبقه است و هر طبقه تزیینات خاص خود را دارد که پس از انتقال پایتخت از قزوین به اصفهان، شاه قرار های مهم خود را در این کاخ باشکوه برگزار میکرد.

عمارت-عالی-قاپو

مسجد شیخ لطف الله

این مسجد که از سال 1011 تا 1028 قمری ساخته شد، در ضلع شرقی میدان نقش جهان قرار دارد. گنبد مسجد شیخ لطف الله هم از بیرون و هم از درون کاشی کاری شده و روی چند طاق مرتفع کنگره دار ساخته شده که به قدری بلند هستند که از فواصل دور هم قابل دیدن هستند. درب مسجد شیخ لطف الله به گونه ای ساخته شده که چرخش 45 درجه ای دارد که معماران سنتی ایران در اصطلاح به آن پاشنه میگویند

مسجد-شیخ-لطف-الله

مسجد جامع عباسی

مسجد جامع عباسی نیز در در قرن 11 و در دوره صفوی ساخته شده که شاهکاری از معماری، کاشی کاری و نجاری آن دوران است. چند کتیبه در سر در اصلی آن وجود دارد و نیز تعدادی از فرمان های شاه عباس که روی لوح های سنگی نصب شده اند. به علاوه دو مدرسه ی سلیمانی و ناصری که در دو زاویه صحن مسجد جامع عباسی قرار دارند. ساخت این مدرسه ها هم به همان دوران صفوی برمیگردد اما چون یکی از آن ها را ناصرالدین شاه بازسازی کرده، به آن مدرسه ی ناصری میگویند. 

مسجد-جامع-عباسی

سر در بازار قیصریه

علت نامگذاری سر در بازار قیصریه بدین اسم آنست که از روی نمونه بنایی دیگر در شهر قیصریه ساخته شده است. این مکان در شمال میدان نقش جهان قرار گرفته که باز هم مربوط به عهد صفوی است. در گذشته این بنا سه طبقه بوده که طبقه سوم نقاره خونه بوده و در آن اوقات روز اعلام میشد، اما در حال حاضر تخریب شده. از طریق سر در بازار قیصریه میتوان به سمت بازار بزرگ اصفهان رفت. در این سر در چند تابلوی نقاشی نیز وجود دارد که شکارگاه سلطنتی و اروپایی دربار اصفهان را به تصویر کشیده اند.

سر-در-بازار-قیصریه

عمارت هشت بهشت

عمارت هشت بهشت نیز از ازمغان های عهد صفویه برای اصفهان است که در اواخر حکومت، محل سکونت حاکمان بوده. این عمارت هشت گوشه را شاه اسماعیل اول بنا کرد که در دو طبقه ساخته شده و دارای چهار نمای متفاوت از هم میباشد. البته بعلت وجود استخر در ضلع شرقی، احتمالا نمای اصلی همین باشد. در وسط تالارِ عمارت هشت بهشت حوض مروارید وجود دارد که هشت ضلعی و از جنس مرمر است. در و پنجره این عمارت خاتم کاری است که زیبایی دو چندانی به آن بخشیده است

عمارت-هشت-بهشت

چهل ستون

این باغ با مساحت 67 هزار متر مربع از جاذبه های گردشگری اصفهان است که کمتر کسی است آن را نشناسد. باغ چهل ستون در گذشته با نام باغ جهان نما شناخته میشد که ابتدا شاه عباس کوشکی به شکل کلاه فرنگی بنا کرد و میتوان آن را بنای اولیه کاخ چهل ستون امروزی نامید. عمارت چهل ستون در اصل 20 ستون دارد، اما به علت بازتاب ستون ها در آب، 40 تا دیده میشود و از این رو به آن چهل ستون میگویند. در روایت دیگر مورخان میگویند در آتش سوزی سال 1118 قمری 20 ستون از آن سوخت و 20 ستون باقی مانده است. کاخ چهل ستون با آینه کاری ها، نقاشی های بزرگ دیواری، ستون های چوبی و در و پنجره های منبت و خاتم، در تالار مرکزی میزبان میهمانان و شخصیت های خارجی در زمان صفویه بوده است.

کاخ-چهل-ستون

 مدرسه چهارباغ

مدرسه چهارباغ، مدرسه سلطانی یا مدرسه مادرشاه از مدارس تاریخی اصفهان است. این بنا در زمان شاه سلطان حسین برای تدریس و تعلیم طلاب علوم دینی از سال 1116 تا 1126 قمری ساخته شد. مدرسه چهارباغ که به گفته برخی مسجد هم بوده، در زمینی به مساحت 850 متر مربع ساخته شده و دارای کاشی کاری های بسیار زیبا و در ورودی با نقوش طلا و نقره است. در ضلع شرقی کاروان سرایی متصل به آن وجود دارد با نام کاروانسرای مادرشاه که در گذشته محل اقامت مسافران بوده و امروزه به نام مهمان سرای عباسی شناخته میشود

مدرسه-چهارباغ

منارجنبان

از دیگر آثار تاریخی اصفهان، منارجنیان است که از تاریخ 716 ای که روی مقبره عمو عبدالله کارلادانی حک شده، میتوان حدس زد که احتمالا مربوط به دوران حکومت سلطان محمد خدابنده الجایتو باشد. هر چند شکل مناره ها این تصور را بوجود می آورد که ممکن است مربوط به دوران صفویه باشد. منارجنبان دارای دو مناره 7.5 متری است که وجه تمایز آن با آثاری از این قبیل، آن است که با تکان خوردن یک مناره، دیگری نیز تکان میخورد که بعلت سبک بودن مناره ها میتوان آن را با پدیده اثر دوپلر توجیه کرد.

منارجنبان

باغ پرندگان

باغ پرندگان با مساحتی بالغ بر 55 هزار متر مربع، از 4000 پرنده در 130 گونه مختلف نگهداری میکند و میتوان آنرا جزو مکان های تفریحی اصفهان دانست. این باغ سر باز دارای سقف توری شکل به مساحت 40 هزار متر مربع است که روی 16 ستون با ارتفاع های بین 22 تا 25 متر قرار گرفته. محیط داخلی باغ پرندگان به طوری طراحی شده که هم برای پرندگان محیط مناسبی باشد و هم برای بازدید کنندگان. از جمله وجود چهار برکه، صخره های سنگی و پرندگانی که بر اساس طبیعت خود در این مکان ها و سطح باغ بصورت آزاد وجود دارند یا در قفس های شیشه ای و آهنی نگهداری میشوند.

باغ-پرندگان

آکواریوم ناژوان

تونل آکواریوم ناژوان، اولین و بزرگترین تونل کشور نام گرفت که در ارتفاع منفی 6 و شامل 33 آکواریوم 5 تا 10 متری است و مجموعا 35 متر طول دارد و 1080 مترمکعب آب دریا را درون خود جا داده است که بواسطه محیط خوبی که دارد، میتوان آنرا در زمره مکان های تفریحی اصفهان قرار داد. این محل که با مشارکت سرمایه گذار خارجی ساخته شده شامل انواع مختلف ماهی های آب شور و شیرین است و با قدم زدن در این محیط، میتوان لذت سفر به اعماق اقیانوس ها را تجربه کرد. آکواریوم ناژوان فاصله بسیار کمی با باغ پرندگان دارد.

آکواریوم-ناژوان

میتوانید مکان های دیدنی کرمانشاه را هم مشاهده کنید

در ادامه با کلیک بر روی هر لینک میتوانید مکان مورد نظر خود را با ببینید

آتشگاه اصفهان

کاشان سرزمین عطر گلاب

پرسفر ، معرفی مکان های دیدنی و جاذبه های گردشگری ایران...
ما را در سایت پرسفر ، معرفی مکان های دیدنی و جاذبه های گردشگری ایران دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : نویسنده porsafar بازدید : 153 تاريخ : سه شنبه 8 شهريور 1401 ساعت: 14:16